Komentari aktualnih šahovskih zbivanja
rokada1
Rokada e-mail
Nema zapisa.
Song - Davorin Komljenović
Fotke po željama

deur zrinka
Zrinka Deur

solic kristina
Kristina Šolić


mirjana medic
Mirjana Medić

krivec jana
Jana Krivec

franciskovic borka
Borka Frančišković

ascic iva
Iva Aščić


Alisa Marić

vuksanovic sanja
Sanja Vuksanović

maksimovic suzana
Suzana Maksimović

boric elena bih
Elena Borić

vojinovic jovana
Jovana Vojinović

drljevic ljlja
Ljilja Drljević

drljevic ljilja cg.
Ljilja Drljević

stojanovic andjelija
Anđelija Stojanović

J. Polgar by M. Cebalo

NatalieVideoSong /Davor/Maria by DavorParodija - U šahovskom savezuIzdvojeno
Blog
subota, listopad 9, 2010
Davorin Komljenovic: NEMA ZASLUGE GLUHIH SAHISTA

Autor posta Bogdan Lalić

Ovo je pisao velemajstor Davorin Komljenovic u svezi akcije gluhih sahista Hrvatske da dobiju dozivotnu penziju (prvo mjesto u Estorilu). Sa njime se slazem da oni nikako ne mogu dobiti tu zasluznu penziju kao zasluzni sahisti.
 

PROTIV LUDILA GLUHIH I NAGLUHIH

Htio bih komentirati dopis VM Klarica u "Sahovskom Glasniku"o natjecanju gluhih. Naravno da sam protiv davanja ikakvih nagrada za prvo mjesto ove ekipe Hrvatske (Jos su igrali Bozinovic,Vujcic itd.)Ima vise razloga,koji su ocigledni.

1. Sam rezultat i nivo kvalitete je daleko od toga, da bi mogao biti nagradjen bilo cime vecim od salice kave ili jednog piva. Klaric je igrac broj mozda 50 u Hrvatskoj, bez ikakve nade u neki progres, dok ostali ne ulaze ni u 100 najboljih.

2. Ne postoji nikakva sportska kategorija u Hrvatskoj, pa ni kategorija "zasluznog" "majstora" "Sporta"

3.Cinjenica o defektnosti "gluhih" ne cini NIKAKAV HENDIKEP u sahu.

Sto se tice formalnme strane tu isto nema nikakvog argumenta jer taj nastup nije bio unaprijed priznat u smislu tako ogromne materijalne koristi (oni traze dozivotnu penziju (ogromnu) dok pravi penzioneri gladuju. To sto oni traze je jedna velika improvizacija i nadostiklavanje.
To je toliko evidentno, da tu nema nikakvog argumenta, nikakvog prava, po bilo kojoj osnovi, stvarnoj ili formalnoj. Htio bih objaviti ovaj dopis u sahovskom glasniku a i na svakom drugom mjestu, gdje bi to moglo pomoci, da suzbijemo ove lopovske apetite. Molim savjet u tom smislu ,ovdje na rokadi.
Po meni i sama ova javna rasprava sa takvim astronomskim zahtjevima za APSOLUTNO NISTA predstavlja jednu veliku karikaturu demokracije u Hravtskoj. Ovo je vec ludilo i vec je vrijeme da se stane na put ovom bezakonju i kaosu. /Bogdan Lalic/

 

Odgovor velemajstora Klarića: DOBRE VIJESTI ZA BADŽU I LALETA

Dopis velemajstora Klarića

Poštovani uredniče!

Kako je Komljenovićev  tekst na ŠAH MAT LISTI izvučen s Rokade, odgovor njemu i Laliću šaljem i vama. Nije ludilo gluhih već najobičnije ludilo-u mom tekstu u Glasniku uopće ne postoji inicijativa za nagradom i doživotnom mirovinom.

Izgleda da ni jedan ni drugi nisu čitali tekst, već im je netko opet prodao patku. Velemajstor Davor Komljenović Badžo i njegov ministrant Lalić mogu odahnuti-nema nagrada za gluhe. Novčane nagrade nema jer je kriza a, kako vi to nazivate, doživotne  mirovine (jeli ima neka koja nije doživotna) uopće nema za sportaše , tako da nema ni zahtjeva u tom smislu- potpuna dezinformacija.

Badžo i Lale, možete odahnuti,  netko vas je samo htio poplašiti. Znam da bi ti Badžo dobio još jedan čir da smo nešto dobili, ali eto, sva sreća nismo,.

Kažete obojica da je moj rezultat  vrijedan jedne kave ili piva. Ne natječem se ima već dvadesetak godina pa me to ne boli, ali istine radi , ja sam reprezentaciju gluhih, koja je igrala na Olimpijadi u Rusiji, na našoj Olimpijadi u Estorilu pobijedio 3,5:0,5 a ta reprezentacija je podijelila mjesto sa našom reprezentacijom. Sada ti procjeni koliko čiji rezultat vrijedi. 

Ali to nije bitno, važno je da je sve dobro završilo, nagrada i penzija za gluhe nema. Postoji samo status zaslužnog sportaša, ali u okviru saveza gluhih, ne i olimpijskog odbora.

Badžo, ajmo malo o lakšim temama; što kažeš na to što su nam ministri po zatvorima? Ili recimo, zašto nema više dobrih filmova? Nema puno ni muzičkih radova kojih ćemo se rado sjećati i nakon dvadeset i više godina. Evo kako su zračili i zvučali veliki majstori od prije dvadesetak i više godina, pa uporedi. Odabrao sam „Good times“ od grupe Chic:

  http://www.youtube.com/watch?v=rRtPNUv-KOA&NR=1

Kako to Badžo da  nema više osmjeha na turnirima profesionalaca? Svi se nešto mrko gledaju. Sedamdesetih si bez problema mogao  porazgovarati s protivnikom prije partije, onako u vedrom tonu. Danas ako se nasmiješ profiju prije partije, on misli da mu se upucavaš  ili da hoćeš remizirati. Uživao sam u tom portugalskom Estorilu, ljudi se šale, druže i ponašaju se normalno. Nisam morao paziti hoće mi neko na neku foru ukrasti poen. Klasan i Živić su uvijek imali nešto novo zanimljivo. Da li ih poznaš? Ako ne, upoznat ću te s njima prvom zgodom, dragi i simpatični ljudi. Jesi vidio da Bora Ivkov još igra dobro? Napisao je i zanimljivu knjigu koju ću sigurno pročitati „Mojih 60 godina u šahu“. Konačno je netko napisao šahovsku  knjigu na životni način ( ma što to bilo). Svi  pozitivci igraju duže šah: Smislov, Gligorić, Ivkov, Nikolac, Kurajica...( a i mene sve bolje ide:). Oni ne vode energetske ratove s protivnicima, koncentriraju se na poziciju. Ima još dosta takvih, ali ih se ne mogu odmah sjetiti-no sve ih je manje radi loših uvjeta na turnirima. Fanatici nestanu vrlo brzo (kao Boby).

Jesi li vidio Badžo Cvetnića, ništa nije odgovorio, pričao je o vremenu, praktično je potvrdio moje tvrdnje i onda zatražio prekid vatre. Da li  imaš dojam da je netko pustio crnilo kao sipa , da ne vidimo što se u stvari događa oko nas?   /Zlatko Klarić/

rokada1 @ 20:58 |Isključeno | Komentari: 48 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
Only Adult
Zbog mogućih vulgarnosti u komentarima posjetitelja, blog se ne preporučuje mlađima od 12 godina.
Uredništvo opetovano moli nepristojne posjetitelje da se izražavaju uljudno. Psovanje, vrijeđanje i iznošenje neistina najviše govori o njima samima!
Obavezno pročitajte

 

Upozoravamo čitatelje - komentatore da se izražavaju pristojno i da ne iznose neistine zbog kojih se može kazneno odgovarati. Ukoliko se nastavi sa vulgarnostima Rokada će zatvoriti mogućnost komentiranja na 24 sata kao znak upozorenja.

Obavezno pročitajte
Rokada je otvoreni, neprofitabilni i necenzuirani blog. Pisanjem komentara automatski se obavezujete da nećete: pisati nedoličan, vulgaran, nepristojan ili nezakonit sadržaj, vrijeđati na osnovu osobne, vjerske, nacionalne ili rasne pripadnosti, lažno se predstavljati u svrhu prijevare ili obmane drugog korisnika, kršiti bilo koji važeći zakon. 
Svaki komentar napisan pod nickom neregistrirani korisnik uzmite sa rezervom i sumnjom u autentičnost autora jer manipulacije i zloupotrebe
neregistriranog nicka su neograničene i to ponekad pokušava iskoristiti nezadovoljna strana. Rokada sadržaje objavljuje u dobroj namjeri, ciljevi Rokade mogu se sažeti u jednoj rečenici Gens una sumus. 
Rokada1 nije ni na koji način odgovorna za sadržaje (komentare) koje objavljuju posjetitelji niti za eventualnu štetu nastalu na taj način. 
Ukoliko smatrate da je Rokada povrijedila Vaša građanska prava ili neistinito informirala javnost, pošaljite Email poruku, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.


VAŠI KOMENTARI
- DESK - rokada1 najposjećeniji šahovski blog na prostorima exJugoslavije
Obavijesti
Upravo ste pristupili stranicama najposjećenijeg (više od 500 posjeta dnevno), necenzuiranog šahovskog bloga i foruma na prostorima bivše države. Prijatno surfanje i suzdržite se od vrijeđanja u komentarima!

Svaki prispjeli prilog na email Rokade objavljuje se besplatno i bez cenzure.
Da bi na Rokadi bili objavljeni sadržaji ispod razine svjetskog, europskog ili državnog prvenstva potrebno je na email poslati najavu ili izvještaj. 

U dolasku

U tokuZavršeno
Krapina  30.01-06.02.2010 Žensko  prvenstvo Hrvatske 1. Frančišković
Otočac
 18-28.01.2010  Pojedinačno prvenstvo Hrvatske muški, I.Šarić i Janković igrati će dopunski meč za prvaka
Novi Sad  17. Europsko momčadsko prvenstvo - 1.Azerbedžan (m),  1.Rusija (ž)
Šibenik  Ekipno prvenstvo Hrvatske 2009.
Pobjednik 1.ETF Osijek, 2.Mladost, 3.Zagreb

Šibenik HR kup 2009.  1.Liburnija, 2.Sl.Brod,  3.Zagreb
Rogaška Slatina Mitropa kup 2009.
Muški 1. Hrvatska ...   Žene 1. Slovenija ...

Kragujevac  Šampionat Srbije 2009: 1.Ivanišević, 2.Dražić 3.Perunović ...
Zagreb Mladen Palac  prvak Hrvatske za 2009.g.  Palac - Šarić I. 3,5:0,5
Budva  Seniorsko prvenstvo Europe  1.Tomashevsky (RUS), 2.Malakhov (RUS), 3.Jobava (GEO) ...
Sveti Martin  Borka Frančišković ponovo prvakinja Hrvatske
Rijeka Seniorsko prvenstvo Hrvatske 2009, pobjednici Mladen Palac i Ivan Šarić, slijedi razigravanje za apsolutnog prvaka

Dresden 12.-25.11.2008. Olimpijski pobjednici Armenija (m) i Gruzija (ž) 
Bonn  Anand obranio naslov svjetskog prvaka, Anand-Kramnik 6,5:4,5
Vietnam Svjetsko prvenstvo mladnih 2008
Valentina Golubenko i Ivan Šarić prvaci u konkurenciji U18
Kallithea  Europsko klupsko prvenstvo 2008.
1.Ural,  2.Badeb-Baden, 3.Kiev, 4.Bosna
Šibenik Hrvatske lige 2008 
1.A muški pobjednik  ŠK Zagreb,
1.B muški, pobjednici ŠK A1 Split i ŠK Pula
1. liga žene pobjednice ŠK Lucija BKS Banka Rijeka

Cetinje Seniorsko prvenstvo Crne Gore 2008. g. Pobjednik Milan Draško.
Pula  Open Pula, 1.nagrada 1.300,00 eura za Antu Brkića
Olbia  Mitropa kup 1. Hrvatska,  2.Madžarska , 3.Češka,  4.Slovenija
Šibenik Finale kupa RH 2008. 1.Rijeka, 2.Zagreb, 3.Mravince, 4.Osijek
Plovdiv Evropski prvaci 2008. Sergei Tiviakov (m) i Kateryna Lahno (ž)
MatruškaBanja Prv.Srbije 1.Ivanišević, 2.Vučković, 3.Bogosavljević...
Đakovo:  Žensko prv. HR  1.Frančišković, 2.Jelica, 3.Berke, 4.Kruljac ...
Split:  M. prv. HR 1.Stević, 2.Zelčić, 3.Hulak, 4.Kurajica, 5.Janković
Šibenik: Ekipno prv.RH ŠK Zagreb (m) i ŠK Draga-Erste club (ž) pobjednici
Mexico City  Anand novi prvak svijeta  1. Anand, 2.Kramnik, 3.Gelfand
Šibenik: Prv. Europe mladi  U18: Evropski prvak Ivan Šarić
No spam

no spam
Kod pisanja komentara 
ne kopirajte isti sadržaj!

Fotke molim

 Budva 2009

Cebalo veteranski prvak svijeta
Šahovski razgovori na T-com_u
Komentirajte na Rokadi

Kritizirajte nas, pohvalite, dajte nam nove prijedloge kako napraviti da Rokada1 bude što bolja, kvalitetnija i zanimljivija za sve nas! Komentirajte i raspravljajte o objavljenim člancima i aktualnim temama. 
Slike i tekstovi poslani na
e-mail
imaju prednost objave. Rokada ne cenzuira tekst i ne navodi ime autora ukoliko autor želi ostati anoniman.
Naj komentator mjeseca je velemajstor Bogdan Lalić.

Izvan okvira
Bobby Fischer TributeNigdje tako ko u Bosni nema (song)


Razmjena linkova

dejan logo

Rokada1 logo web

Lovac na damu logo

Zdenko padjen logo

chessbassenews logo

ex yu logo

momroi logo

šah kutak gm Drazic

chessdiagonals logo

igra milijuna šahblog

PZR šah i enigmatika

skola dugave

Linkovi

Nacionalni šahovski savezi
FIDE - World Chess Federation (Fédération Internationale des Échecs)
 
HR šahovski klubovi
ŠK Posavac (Ruščica)
 Bjelobrdski ŠK
(Bijelo Brdo)
ŠK Lovac Pazin

Online igraonice
Index.hr
Nema zapisa.